Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Zimna jak wiatr.

Wspominam cię tak, twoje rozpuszczone włosy,
rozżarzony lód, różna od innych.
Wspominam cię tak, pozwalając sobie podziwiać.
Nietykalna, niedostępna, nierzeczywista.

Zimna jak wiatr, niebezpieczna jak morze,
słodka jak pocałunek, nie pozwalasz się kochać,
dlatego nie wiem, czy cię mam, nie wiem, czy przybywasz,
czy odchodzisz, jesteś jak nieposkromione źrebię.
Wspominam cię tak, igrającą z zakochaniem,
zarozumiałą, kapryśną, idealną.
Wspominam cię tak, kochającą bez kochania.

36 402 wyświetlenia
288 tekstów
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!