Menu
Gildia Pióra na Patronite

האַרץ האַווייַע

Wspominałeś, że słowa mogą być twarde
Że świat jest za mały na tak wiele pustki
Od takiej twardości, uczucia stają się kruche
I niezbyt kolorowe wynikają z tego skutki

Codziennie widzisz kogoś, kto samotnym jest
Mimo to jego pokój za ciasnym jest dla dwojga
Może poduszka Jego puchowa za twardą jest?
Może zbyt suche sumienie, tworzy Jego łzy?

Wyjdź naprzeciw wiatru, nie idź za słońcem
Poczuj jak pachnie bez, jak serce obmyśla gest
Gest, który to, pomoże uśmiechnąć się do ludzi
Czynność tak drogocenną, która całe zło ostudzi.

https://www.youtube.com/watch?v=sneLnXjvsHY

66 739 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    8 June 2016, 16:07

    Żegnając się ze świtem Miłego popołudnia.

  • M44G

    7 June 2016, 23:35

    Lekkich snów.

  • 7 June 2016, 23:26

    jeśli to szczerego serca gest
    uśmiech najpiękniejszym darem jest

    Pozdrawiam :)

  • M44G

    7 June 2016, 22:36

    Twe sny niech będą dobre.

  • Naja

    7 June 2016, 22:30

    Ładne bardzo :-)

  • M44G

    7 June 2016, 22:25

    Śpi dobrze.

  • 7 June 2016, 22:24

    oj i jak tu zasnąć po tak pięknym wierszu???

  • M44G

    7 June 2016, 22:23

    Miłych snów.

  • krysta

    7 June 2016, 22:22

    Pięknie.
    Pozdrawiam.