Menu
Gildia Pióra na Patronite

głęboka prawda - światłe oczy serca BOGA

współczesne remedium mediów - zbiorowa pycha,
rozsypana tożsamość, kierowany żal
pielęgnuje tępą zawiść
... spokój nieświęty

tam gdzie leży problem życia
pudrowane wyobrażenia
nie uzdrawiają

filozofia daru
filozofia braku
doświadczana rzeczywistość
ukrywanych chorób serca
oczekująca dotknięć Boga... nie samouzdrowienia
drogą prawdy wciąż woła
przeżyj co najważniejsze
a radość w tobie jeszcze zatańczy

gdyż n a j w a ż n i e j s z e - dzieje się w środku
-------------------------
...widziałem
na spacerze

https://youtu.be/H3evCDEXp4I

29 495 wyświetleń
435 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!