Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Schodami w górę~~

Wspinam się coraz wyżej
Schodami krok po kroku
Lecz z każdym coraz trudniej
Bo coraz bliżej mroku

Trudny jest każdy stopień
I waham się czasami
Dam radę by się wspinać?
Czy zbiec tymi schodami

Lecz mimo niepewności
Gdy chwile są zwątpienia
Odwracam się szukając
Mego anioła cienia

Jest tam kiedy zawołam
Zawsze mi coś podpowie
Przytrzyma bym nie spadła
I dała szansę sobie

Nie ma mi za złe przecież
Tych łez często wylanych
Więc muszę się uśmiechać
Choć trudno jest czasami.

109 552 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • 25 December 2014, 02:00

    Kolejne święta, kolejny rok
    Kolejny w przód lub w górę krok
    Nawet gdy staniesz i powiesz "dość"
    Czas kolejny zrobi krok, jakby na złość.

  • Naja

    23 December 2014, 20:14

    Stroma droga życia... Pięknie w wersach przedstawiona :-)

  • krysta

    22 December 2014, 22:11

    Dobrze mieć własnego Anioła, życzę by był zawsze blisko jak go zawołasz...piękny wiersz.
    pozdrawiam Agnieszko :)