Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdzie ten szum się podziewa?

Wsłuchać się w szum lasu,
ale jak? Ptaki się przekrzykują!

A szum leśny zabiera wiatr.
Ot i po całej opowieści.

Gdzie początek? Gdzie koniec?
Tu kuka kukułka, tam puka
dzięcioł w drzewo!

Lubię szum lasu,
ale nie pojmuję nic z tego.
Ptaki zakłócają bierność.

Nawołują się kłócą.
Wiatr porwał wiadomość za sobą.

Tam sowa huka, to wyje wilk!
Za chwilę jeleń ryczy miłosną arię.

I gdzie ten szum lasu?
O którym tak głośno!

93 739 wyświetleń
900 tekstów
21 obserwujących
  • 28 January 2023, 14:41

    Mizerna onomatopeja

    • Victoria Angel

      28 January 2023, 14:45

      Tak napisane, bo tak było zamierzone. A Ty masz lepszą u Siebie onopatopeję? Pochwal się. :-)))