Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mgliste klimaty

wskazówki zegara
znów wieczór gonią
za oknem mgła się panoszy

nie zamkniesz jej w dłoni
nie wchłoniesz tej wilgoci

tylko ja potrafię
osiąść mgłą na twojej skórze
nagle zmieniając stan zawilgocenia

a gdy zatrzymasz mnie na dłużej
ostatnią kroplą spłynę…
dżdżystym świtem spełnienia

21 287 wyświetleń
183 teksty
42 obserwujących
  • marka

    8 November 2011, 15:14

    Taka ta mgła erotyczna.
    Aksamitny wiersz.

  • słoneczniki

    5 November 2011, 09:52

    Czuje ten klimat...

  • czarnulkaa

    5 November 2011, 00:26

    a gdy zatrzymasz mnie na dłużej
    ostatnią kroplą spłynę…
    dżdżystym świtem spełnienia

    lepiej już tego opisać nie można ;) pozdrawiam pełna myśli wybiegających z tego wiersza