Menu
Gildia Pióra na Patronite

CARPE DIEM

W sieć chwytaj każdą chwilę
Takie ulotne przecież…
Jak na łące motyle
Jak człowiek…sam…na świecie.

Sobą otocz łapczywie
Zatrać w życia ekstazie
Jakby już nigdy i nic
Nie miało się wydarzyć

Dzień przeżywaj namiętnie
Każdą chwilę wyssij do dna
Dziecka wiarą uwierz chętnie
Że twe życie sens wciąż ma

Do siebie garnij chciwie
Radość i ból rozstania
Nic to miłość i zdrada
W chwilach jest siła trwania

18 435 wyświetleń
166 tekstów
7 obserwujących
  • dana1596

    6 July 2014, 22:05

    Dziękuję Wam:)...jak jest tak pięknie i ciepło, nie można bez entuzjazmu...jeszcze w prezencie warana dostałam:D...no to jak się smucić?
    Pozdrawiam ciepło, tak ciepło jak dzisiejsza noc:)

  • krysta

    6 July 2014, 21:58

    mnie też podoba się...fisz.
    pozdrawiam Dana:)

  • RozaR

    6 July 2014, 21:53

    Ale ładnie, mądrze i z entuzjazmem - pięknie.