Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiśnia

Wschodzący księżyc niknie za drzewami
Oświetlając kwiat wiśni swymi promieniami,
Delikatnie falują wszystkie kwiaty drzewa,
Gdy wiatr swym oddechem czule je owiewa,
Pieści swymi dłońmi, ulotnymi wargami całuje,
Niczym najczulszy mężczyzna płatki ich rozdmuchuje,
Chłonie ich aromat, napawa się ich wdziękiem,
I znika - jakby unoszony lękiem,
Że zbyt długo zabawił przy wiśni,
Że jego wspomnienie nocą jej się przyśni,
Że ona znowu będzie chciała go poczuc,
A on jej urokowi nie zdoła się oprzec...

167 wyświetleń
1 tekst
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!