Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czas i Słońce

Wschodzące Słońce
Wielkie
Gorące
Przenikające
Wiecznie świecące
Mocno grzejące
Na wielkiej łące
Bogu dziękujące
Zawsze płonące
Jasność dające

I zachodzące Słońce
Czerwieniejące
Dzień kończące
Boga miłujące
W wędrówce nieustające
Czas odmierzające
Zanikające

Oj! Już noc...!

04.07.1997

11 626 wyświetleń
79 tekstów
0 obserwujących
  • SebikB

    4 October 2012, 16:26

    dziewczyny...bardzo dziękuję.

  • misiek45

    3 October 2012, 23:15

    A teraz Sebastianie czas na księżyc ha ha-pozdrawiam świetny wiersz ;)