Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Wzruszenia - serc uniesienia "

Wschodem słońca mów do mnie
Południa blaskiem nauczaj
Wieczorem przytul mocno
Pokaż gwiazdy na niebie
Odkryjmy nieznany ląd -
Bądźmy wzruszeniem myśli
Dotykiem rąk, poranną rosą
Lasem, parkiem, jeziorem
Muzyką wiatru nad morzem
Nieskończonym wzruszeniem
Uzupełnieniem serc naszych
Tym lipcowym czasem
Sierpniem, wrześniem ciepłym
Październikiem niegrzecznym
Sprzecznym listopadem
Gradem radości płyń do mnie
Wypełniaj duszę spokojem
Grudniem, rokiem, latami...
Nie tylko czasami -
Świat cały przed Nami.

281 656 wyświetleń
2732 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!