Menu
Gildia Pióra na Patronite

Victoria

wschód słońca
po całonocnej modlitwie,
by jutro już nie nadeszło
jak nalokson po złotym strzale
nadzieja umarła przed tobą

widzę cię we śnie
wyglądasz jak jutrzenka,
ale nie prosisz już o dobry dzień,
bo one nigdy nie nadchodzą

szukasz odpowiedzi w mądrych tekstach
albo w wierszach
wypełnionych pytaniami bibliotekach
może życie nie ma sensu?

nie wiem, czy Bóg istnieje
ani czy jest takie miejsce jak niebo
jeśli tak, zapewne tam nie trafimy,
ale nie zamykaj jeszcze oczu,
ani nie trać oddechu
skoro nie mamy nic
to nic nie możemy już stracić

„ nie chcesz się jeszcze zakochać, jak w lecie 1957? „

( dla A. )

- królowa pszczół

4087 wyświetleń
43 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!