Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wschody i zachody

Wschód słońca - człowiek się rodzi,
Mały, bezradny i miłości pragnie.
Nadchodzi chwila, w której się zawodzi,
Bo coś powoli dzieciństwo mu kradnie.

Uczyć się musi, wszyscy mu to mówią,
Bo to warunkiem spokojnej jest przyszłości.
W głowie miał historię swego kraju długą,
Lecz w sercu wielką pustkę i zero radości.

Siedzi teraz po skończonej pracy,
Ze łzami w oczach przeszłością się zadręcza,
Bo już nie wrócą stare, dobre czasy.
Zachód słońca - podróż do Twego wnętrza.

13 424 wyświetlenia
74 teksty
3 obserwujących
  • Czinka

    3 February 2014, 15:14

    Wiersz z refleksją..podobją mi się Twoje wiersze

  • 26 December 2013, 22:45

    Dziękuję i pozdrawiam :)

  • misiek45

    26 December 2013, 22:33

    Jakże długa jest droga od wschodu do zachodu w życiu człowieka tyle się dzieje ,tyle pięknych wspomnień w myślach zostało ,tyle jeszcze zmagań i radości...ślicznie to napisałaś Weroniko-pozdrawiam miło na wieczór:)