Menu
Gildia Pióra na Patronite

Spacer słowem malowany

Wrzosy pachną rozmoczonym latem
sierpień zebrał kłosy w wiązkę snopa
tam zza wzgórza wyłania się
zachmurzony zachód
obłok różem przypudrował
zagubiony promyk
nieopodal wiotkiej białej brzozy
na rozdrożu

25 536 wyświetleń
697 tekstów
16 obserwujących
  • 8 August 2017, 08:39

    To miło Ewo
    ze doceniasz moje twórcze umiejętności
    dziękuję
    chociaż czarne chmury już się słyszę zbierają na horyzoncie wygórowanej
    cóż poradzić

  • 7 August 2017, 23:16

    jak się postarasz, to i sobą być potrafisz /poetką/