Menu
Gildia Pióra na Patronite

wrzosy
zbierają z ziemi
krople krwi
układając z nich
poduszkę pod Twe skronie

szepczą cicho
- śpij dziecino, śpij,
Twoje czyny
będą rozsławione

choć z szarych oczu
uleciał męstwa blask
i drżenie ust
milczeniem otulone

to na Twym ciele
pozostał walki ślad
- zsiniałe ramię
od ciężaru
broni
[*]

3565 wyświetleń
41 tekstów
14 obserwujących
  • Serva me

    3 September 2018, 13:04

    Dziękuję.

  • fyrfle

    3 September 2018, 06:30

    Piękny.