Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chwilowy powrót do przeszłości

Wróćmy na chwilę do tych magicznych lat
Gdy wszystko było beztroskie tak
Na świecie liczyłeś się tylko Ty
Najważniejszym słowem było "My"
Każdy dzień bez Ciebie był dniem straconym
A wspólne chwile czymś niezastąpionym
Wkroczenie w dorosłość trochę mnie zmieniło
Młodzieńczy zapał lekko przygasiło
Lecz miłość wszystko przetrwała
I w nas do dziś pozostała
Z tej miłości Ona się zrodziła
W naszych sercach od razu zagościła
Dorosłość moje myślenie zmieniła
Beztroskość w rozwagę się przemieniła
Tak ważne dla nas słowo "My"
Z dwóch osób zmieniło się w trzy
Czas tak szybko przemija
Na szczęście wspomnień nie zabija
W natłoku pracy i przykrych zdarzeń
Wracam do tych z przeszłości marzeń
Małżeństwo z Tobą, dziecko - to się wydarzyło
Od razu na sercu milej się zrobiło
Mam jeszcze kilka marzeń do spełnienia
Oboje jesteście potrzebni do ich ziszczenia
Kończę już to moje rozmyślanie
Inaczej dziecko w przedszkolu na noc zostanie

38 488 wyświetleń
228 tekstów
15 obserwujących
  • fyrfle

    9 October 2019, 12:21

    Brawo,mądry i potrzebny wiersz. Przywraca nadzieję, a nawet wiarę w ludzkość.