Menu
Gildia Pióra na Patronite

Samotność.

wróciłem na tę
opłakaną ulicę
by znów poczuć
jak to jest
jak się moknie w samotności
otulony kroplami deszczu
co znienacka
wkradają się pod moje powieki
bym poczuł ich chłód
ich dotyk
co schładza
moją naiwną wyobraźnię
że znów Cię ujrzę
i zatrzymam przy sobie
choć na chwilę
by oszukać zmysły
co dręczą moją chorą samotność
a ona wciąż wraca
jak ja
na ulicę
co deszczem zraszana
podpowiada mi
- nie wracaj

1281 wyświetleń
8 tekstów
0 obserwujących
  • giulietka

    14 April 2012, 21:37

    Bardzo subtelny, niemal można poczuć ten deszcz na powiekach...
    Pozdrawiam;)