Menu
Gildia Pióra na Patronite

Będę wszędzie...

Wrócić... jak mi dane będzie.
Tu... gdzie Stwórca zasiał życie.
Pod postacią czegokolwiek.
Mogę... rzeką być w korycie

płynąć nurtem szybciej, żwawo.
Bryzą osiąść na kamieniu.
Pieniąc się w szczelinach skał.
W słońcu ciepłą... zimną w cieniu.

Mogę drzewem być chociażby
czy to w sadzie czy też... w lesie.
Echem co ukrywa się wśród drzew.
Wśród konarów... dźwięki niesie.

Mogę... trawą być na wietrze.
Kwiatem w słońcu co rozkwita.
Owsem w polach lub pszenicą
albo... małym ziarnkiem żyta.

Być stworzeniem jakimkolwiek.
Nie człowiekiem nim już... byłam.
Tyle zła jak dobra wokół
jako człowiek... doświadczyłam.

Tak więc z Twoją wolą Panie.
Wrócę jak mi... dane będzie.
Będę cząstką którą stworzysz.
Wszędzie będę. Będę... wszędzie.

55 161 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • nicola-57

    12 October 2016, 19:52

    pięknie, poetycko - Jesteś...
    (znakomita przedostatnia zwrotka)

    A poza tym. Poza tym często czuję tak samo, a Ty wspaniale to zapisałaś.
    Serdeczności szczególne :)

  • mill

    30 June 2015, 19:38

    ..ładny wiersz ...fisz i pozdrawiam ;)

  • Cris

    6 May 2015, 03:17

    świetny pomysł na wiersz...podoba się.
    pozdrawiam.

  • Malusia_035

    5 May 2015, 11:56

    Bardzo ładny ,zatrzymał mnie na dłużej :)

    Pozdrawiam Cieplutko :))

  • 4 May 2015, 19:59

    a ja myślę Kochana, że będziesz pięknym aniołem u Pana ;)
    wiersz podoba mi się bardzo :)

  • Seneka 18

    4 May 2015, 19:37

    Unieśliśmy się na chwilę... jak aniołki jak motyle...
    Pięknie postrzegasz przyrodę... zawsze Twój przekaz mnie fascynuję...

  • I.Anna

    4 May 2015, 17:18

    Pięknie napisane. Bardzo mi się podoba Twój wiersz, zresztą jak zawsze :) Pozdrawiam serdecznie :)

  • krysta

    4 May 2015, 16:08

    Wymownie i pięknie...
    ''Wszędzie będę. Będę...wszędzie.''

    Serdeczności Agnieszko ;)

  • fyrfle

    4 May 2015, 16:03

    Wolę być kim ja chcę, ale szanuję cudzych Bogów o ile ludzi nie niewolą.

  • fyrfle

    4 May 2015, 16:02

    Lubię wracać, gdzie Stwórca lubi siać życie, ale ostatnio już mniej , są inne doliny pełni bytu, bo rozkosz to nie wszystko.