Menu
Gildia Pióra na Patronite

Człowiek Polskiej ziemi

Wreszcie tu jestem ja
Człowiek Polskiej ziemi
To właśnie ja!
Jak nasi przodkowie i my teraz
Patrzymy w przyszłość
Z nadzieją na lepszy czas
Każdy z nas jest inny
Każdy z nas ma inną opowieść
Lecz teraz jest ten moment
By w literaturze dać nadziei zalążek
Historia nas uczy lecz niewiele zmienia
Epidemia dżumy minęła lecz co jest teraz?
Patrzę z nadzieją i tobie też radzę
Miej plany marzenia i szczyptę rozwagi
Wszyscy Polacy wspierają medyków
Z nadzieją w modlitwie
Ze śmierciom wyścigu
Miej w opiece boże
naszych medyków
Patrze z nadzieją
W to co teraz i to co będzie
Jeszcze tyle uśmiechów ukochanej
Widzieć muszę jeszcze
Tego się trzymam i tak już zostanie
Człowiek Polskiej ziemi nadzieją życia związany

15 134 wyświetlenia
107 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!