Menu
Gildia Pióra na Patronite

Archanioł

Wraz z chwilą, w której Cię poznałem,
coś się zmieniło, na oczy przejrzałem.
I Nie miałem najmniejszych wątpliwości,
że nie chcę niczego prócz Twojej miłości.
Bo Gdy byłem tylko trochę bliżej Ciebie,
krzyczałem pewien - jestem w niebie!

Masz w sobie coś co tak wiele znaczy,
lecz żadne słowo tego nie wytłumaczy.
Gdy myślę o Tobie, serce wyje z zachwytu,
I tak jest codziennie, od świtu do świtu.
Jesteś bowiem piękna jak kwiat lotosu,
poznanie Ciebie uznaję za uśmiech losu.

Mógłbym Cię nazwać po prostu aniołem,
lecz wolę trafniej, więc nazwę archaniołem.
Gdyż nie ma na Ziemi, nie ma też w niebie,
istoty będącej wspanialszą od Ciebie.
Dla Ciebie jak Dawid pokonam Goliata,
gdyż poza Tobą nie widzę już świata.

Z dedykacją dla A.

24 366 wyświetleń
215 tekstów
222 obserwujących
  • Żelek

    21 August 2010, 21:59

    Czas pokaże :)

  • Żelek

    21 August 2010, 21:55

    Miałem wtedy fiołkowy nastrój :) Miałem niestety...

    Mam jeszcze 10 wierszy w tym tomiku, może kiedyś wstawię...

  • marka

    17 July 2010, 15:32

    Czad, i tak lekko się czyta.
    Pozdrawiam.

  • 16 July 2010, 20:44

    Piękne, romantyczne wyznanie. Pozdrawiam Marcinie :)

  • Swietka

    16 July 2010, 20:38

    Świetny wiersz:)

  • IBELLA

    16 July 2010, 19:18

    Piękna ta Twoja miłość do A., Marcinie :)

  • Tygrys

    16 July 2010, 18:54

    Ja przechodzę to codziennie. Piękne to uczucie i jeszcze piękniejsze pragnienia.

  • Żelek

    16 July 2010, 18:42

    Mi się nie podoba, ale to pewnie przez mój samokrytycyzm. Ogólnie wiersz pochodzi z pewnego małego tomiku, którego pierwotnie miałem nawet w części nie publikować.

    Dziękuję za opinie ;)

  • awatar

    16 July 2010, 18:39

    Piękne wyznanie Miłości +:)