Menu
Gildia Pióra na Patronite

*Zimowa Dziewczyna*

Wraz z chłodem późnej jesieni
śnieg pojawił się na ziemi.

Niedaleko, tuż za rogiem
wpadłaś na mnie mimochodem.

Choć nie spada z nieba każda,
pojawiłaś się jak gwiazda.

By uchronić cię przed mrozem,
przytuliłem się jak mogłem.

Z ciepłem gorącej herbaty
wdychaliśmy aromaty.

W gwiazdki w oczach zapatrzeni,
nikt nie myślał, że się zmieni.

Słodkie dni i słodkie noce...
w nowe życie z wiarą kroczę.

I gdy jestem wciąż radosny,
ty znikasz z powiewem wiosny.

48 003 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących