Menu
Gildia Pióra na Patronite

Parking na Polnej

W porzuconym samochodzie
mieszka bezdomny człowiek
samotny
bez łez w oczach

Milczy

Gdy go mijam
leży jak parówka z hot doga
w kurtce czerwonej jak ketchup

Przez zaparowane szyby
wygląda jak długopis
w bordowym samochodzie
który został mu po eksmisji
w listopadowym chłodzie

Pije
bo co mu zostało
w jesienny czas
gdyby miał taką możliwość
to puściłby gaz

Kiedy zacznie liczyć się człowiek
a nie zimny rachunek ekonomiczny
teraz jest tylko gorycz
w naszym świecie zimnym

127 817 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących