Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kilowolty

W popielatym płaszczu
z mgły
jesień stoi

nuty deszczu
po kolorowych liściach
skaczą
na źdźbłach traw tańczą

mżawka
zimno od podeszwy
w serce

jesienią odzywa się samotność
najczęściej
przychodzi z torbą lnianą
przybrudzoną mięsem
z taniej jatki
a w palcach lewej ręki
ma papierosa
z popielatym kręgosłupem złamanym

mijam ją
wioząc taczkę pełną liści
obok lasu jest dal
ze słupem energetycznym...

127 818 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • giulietka

    13 October 2016, 07:49

    Ty to potrafisz odmalować rzeczywistość!
    Niby normalność, a tak inaczej dostrzeżona.

  • Papużka

    11 October 2016, 22:41

    Niezmiennie piszesz wyjątkowo...
    "zimno od podeszwy
    w serce"