Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zgubna Chciwość

Wplatany w straszną sieć zla,
którą sam dlońmi swymi chciwymi utkałeś ...
Taka była wola twa,
lecz Jego jest inna wobec ciebie, zupelnie inna niż ty chciałeś ...

Dotarłeś sam przed wrota piekła,
na końcu stoisz drogi tej zgubnej
i bez możliwości powrotu
a za nimi czeka cię wieczna męka ...
Kara za sprzedanie swej duszy za kupę do niczego teraz już nie potrzebnych ci banknotów.

71 034 wyświetlenia
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!