Menu
Gildia Pióra na Patronite

WSPOMNIENIE

Wplatałeś w me włosy promyk słońca,
tęczą owijałeś ciało.
Smutek odpędzałeś,
uśmiech wzbudzałeś,
a ja, nic nie widziałam.
Rzucałeś pod nogi polne kwiaty,
gdy biegłam za motylem... pamiętasz?
Serce oddałeś
miłością karmiłeś
a ja, nic nie czułam.
Czas zatarł dawne szlaki,
pozostał tylko wspomnień mały ślad
Widzisz... z mych oczu
dziś łezka spłynęła,
tak bardzo tych chwil jest mi brak.
Cóż, los widocznie tak chciał,
że rozdzielić musiał nasze drogi
Proszę, tylko nie mów nic,
i owiń mnie w tęczę jeszcze raz.

27 427 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • misiek45

    19 June 2013, 21:16

    Witaj Joluś po długim czasie,piękny wiersz-pozdrawiam serdecznie:)

  • czarna mamba

    19 June 2013, 17:57

    hhhm pieknie ownełas swą miłosc :)

  • aloya

    19 June 2013, 13:08

    Dziękuję Aniu, dziękuję Krystyno. Pozdrawiam serdecznie:))

  • krysta

    19 June 2013, 12:22

    Śliczny wiersz...pozdrawiam :)