Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pełnosprawni inaczej

w pełni sprawni
a jednak upośledzeni
i ten wyraz twarzy
pozytywny czy grany

wszystko nie na "tak"
odbiega od "normy"
i sam już nie wie
w której siedzi skórze

nienaturalność
ile jest tych wcieleń

na nic mi gadżety
mamony klapki

"to" nie moje marzenie
gdzie dążysz ludzkości?

a gdyby tak
usłyszeć barwy
nie zniekształcone
doświadczyć ciepła
zmysłowego głosu
i szczerego bicia serca
trzymanego za dłonie?

26 000 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących
  • Papużka

    25 March 2014, 11:10

    Roza Ty swoje, ja swoje stojąc nad wąwozem niezrozumienia.

    W dobie masmedii I wszysykich nowinek elektronicznych zanika prawidłowy kontakt miedzuludzki I juz nie wiesz kim ci ludzie są naprawdę... temat rzeka. Scorpion :)

  • scorpion

    25 March 2014, 09:33

    A gdyby tak...

    To i moje pragnienie od wielu lat. Wciągający wiersz z ciekawą konkluzją.

  • RozaR

    25 March 2014, 08:09

    Ty swoje a natura swoje. Szerokie wody .