Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ciemność

Wpatruje się w ciemność
Widzę ją dokładnie
Rozpoznaje kształty kolor
Znajome
Kolejna noc nie do spania
To czas na niewyspanie z rana
Przemyślenie rzeczy
Których i tak się nie rozwiąże
Których i tak się nie wie
Które zaprzepaszczają spokój
Pytania bez pytajników albo te z trzema pytajnikami
W rękach trzymam roztrzęsienie złożone
Do modlitwy zdrętwiałe usta
Ciemności mówię
Witaj

29 248 wyświetleń
291 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!