Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ten z moich snów...

Wpatruję się w Ciebie.
Z oddali.
Dostrzegam tak wiele różnych
detali.
Twój uśmiech sprawia, że się
śmieję.
Twoja dobroć przynosi mi zbędną
nadzieję.

Jesteś podziwiany przez
wszystkich.
A ja się zastanawiam, o czym
myślisz.
Wokół Ciebie tak wiele roześmianych.
Twarzy.
Sprawia, że moje serce ciągle o Tobie
marzy.

Twój świat jest całkiem
inny.
Jesteś pogodny, dobry.
Silny.
A ja - zagubiona dziewczynka.
Z marzeniami.
Myśl o Tobie nęka mnie.
Całymi dniami.

Tak wiele nas od siebie
dzieli.
Twój świat - rzeczywistość, mój to życie.
W celi.
Jak odróżnić prawdę od
snów?

Proste.

Odwrócić wzrok.
Znów.

3359 wyświetleń
82 teksty
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!