Menu
Gildia Pióra na Patronite

Olga Tokarczuk i Pawlikowski – nagrodzeni

RozaR

RozaR

W ostatnich dniach media doniosły o nagrodach przyznanych Oldze Tokarczuk oraz Pawlikowskiemu. Nagrody jak mówiono są prestiżowe itp.
Wcześniej nagrodzona została Małgorzata Szumowska za film ,,Twarz”.
Wymienione osoby oraz ich dzieła (dziełka) łączy jedna i to wyjątkowo żałosna cecha opluwania polskiego społeczeństwa, nadając mu cech prymitywnych a nawet przypisują umysłowe upośledzenie. Starają się udowodnić tą tezę na podstawie zmyślonych lub sfałszowanych scenariuszy-,,Ida” lub w/w twarz. Zdumiewa owa przychylność ku takiemu postrzeganiu Polaków i widać w tym wyraźnie programowa kreację świadomości.
Wyrażam swe oburzenie oraz publicznie neguję wartości artystyczne w/w twórców. Uznaję ich kariery jako wykreowane i zgodne ze wcześniej założoną doktryna polityczną. Oceniam te osoby jako świadomy lub nieświadomy element propagandy lewicowej. Uznaję ich działalność jako szkodliwą i przeraża mnie siła, która ich promuje.
Wcześniej NA innym PORTALU usunięto mój wiersz poświęcony temu zjawisku, być może naruszał pewne prawa – lecz nie zostałem o tym poinformowany.
Dla niedowiarków przypominam, iż w ostatnich latach mieliśmy cała masę fałszywych autorytetów, których prawdziwe życiorysy są dzisiaj dopiero ujawniane. I tu należy uczciwie pochwalić czasy komuny, które to wydaje się potrafiły wygenerować więcej niż obecnie niezależności artystycznej.
Sumując należy podkreślić rolę kreowanych i fałszywych autorytetów I ICH NEGATYWNĄ ROLĘ.
NIE DAJMY SIĘ OSZUKAĆ PONOWNIE!

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!