Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przebudzenia

woń zmieniającego się świata
przebiśnieg w niej
z pleśnią zamętu się splata

unosi się do przestworzy
jaskółka w obroży

na odległość
łańcuszka złotego

zatacza okręgi

na przekór świata
prostokątnego

4528 wyświetleń
87 tekstów
5 obserwujących
  • Trzykropek

    19 March 2020, 18:03

    Cieszę się, że cię tekst poruszył. Mam nadzieję, że nie tylko w negatywnym tego słowa znaczeniu.