Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obłuda

Wolność i demokracja
cóż to takiego
kiedy wokół rządzi
-cwaniactwo
zniewolenie
autosugestii
kumoterstwo
i przemoc
na cokole mamony
plemię jaskiniowców
egoizmem walczące
- bezwolne
jako tym jedynym orężem
w wojnie krzyżowej
manekinów duchowych
w żywe oczy w bazylice
bez refleksji kpiących
z Dekalogu

7629 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!