Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Bezgłośnie

wołanie które w sercu się zrywa
nie jedno ma imię

lecz milczenia kaganiec
poszarpał mi skrzydła

i ludzkim spojrzeniem
kamienowany

już nie wzlecę

więc tej ciszy
szeptem budzić nie trzeba

bo żadnym głosem
i żadnym słowem

nie da się gwiazd
oderwać od nieba

101 618 wyświetleń
954 teksty
266 obserwujących
  • Adnachiel

    28 January 2016, 12:05

    Serdecznie dziękuję za opinie.
    Motywujecie mnie :)

  • zapach_bzu

    28 January 2016, 11:39

    Cudowny, wspaniały!

  • giulietka

    5 January 2016, 21:32

    Już dawno nic i nikt mnie tak nie poruszył... Piękny wiersz, warty każdej łzy...

  • Adnachiel

    5 January 2016, 07:27

    Naiwne? Nie ważne.
    Liczy się refleksja, zaduma.
    Nigdy nie przeszkadzał mi tutejszy patos i powaga.
    Z pewnością dlatego wciąż tu jestem, wbrew malkontentom.

  • RozaR

    4 January 2016, 23:11

    No ładnie ale naiwnie

  • Adnachiel

    4 January 2016, 18:33

    Jest mi bardzo miło i dziękuję Ci za to młodypoeto.
    Pozdrawiam :)

  • mlodypoeta

    4 January 2016, 14:58

    Wspaniałe !

  • Adnachiel

    4 January 2016, 13:57

    Są historię, które milczą, dopóki ktoś ich nie chce wysłuchać.
    Tak jest z moimi wierszami. Chętnie opowiadam :)
    Ale potrzebuje impulsu, natchnienia. Dziś nicola mnie zmusiła :)
    Z serca dziękuję za Wasze słowa i uznanie.
    To zaszczyt.

  • nicola-57

    4 January 2016, 13:53

    hmm.. chciałabym tutaj zostawić coś więcej...
    zostawiam...szacunek dla Autora i dziwnie bijące serce
    pozdrawiam pięknie :)

  • onejka

    4 January 2016, 13:53

    Piękny wiersz.
    I jeśli tak na zawołanie powstał, to podziwiam lekkość słowa :)