Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wieczorny koncert

Wokół słychać tylko granie
w noc sierpniową pocieraniem
tych rączych skrzydełek

skrzypce dźwięczą
w swej symfonii


wokół zboże falujące
na tle serenady

u żniwiarza na ramieniu
usiadł sobie mały świerszczyk

żniwiarz pokos ciął mozolnie
zanim półmrok wkroczył płonnie
w to koncertowanie

25 536 wyświetleń
697 tekstów
16 obserwujących
  • 30 July 2017, 18:28

    Fakt chociaż teraz to jak nie alarmy to dla odmiany kombajny
    te pierwsze usiłują wystraszyć kramarzy , aby im nie przysporzyły pociech lewych , te drugie biją pokłon pielgrzymom polskimi drogami porą sierpniową pielgrzymującym od zarania dziejów , do Czarnej Madonny w koronie.
    Dziękuję za odwiedziny , cóż to za zaszczyt mnie spotkał
    spokojnego wieczoru , Pozdrawiam

  • marka

    30 July 2017, 18:19

    Wiersz na czasie, malowniczy.

  • 28 July 2017, 20:59

    czytam ten wiersz po raz setny i tak sie koo*wa zastanawiam , w którym do je*ania miejscu jest w nim choćby jedna sylaba o seksie , bo ten sznur spadający prosto z dachu na mój parapet to zapewne od niego, jakże by inaczej , zapewne w Nieliszu tak biegle tłumaczą liryczne wersy opisujące naturę
    do prawdy jestem pod wrażeniem tych z Nielisza pseudo dyrektorek od pobierania kasy z e wspólnego worka profesjonalizmu

  • 28 July 2017, 06:38

    Dawniej pisałam incognito Grzegorzu
    później mi to zarzucono tylko dlatego że tomik mojego autorstwa
    z wierszykami dodanymi tutaj porównano
    na dokładkę w tajemnicy przede mną
    nie wiedzieć czemu
    jakby nie miano odwagi osobiście mi pogratulować
    teraz piszę na loginie
    tym samym przysparzając sobie fanów
    dzięki temu i głownie
    dlatego wokół mam samych cenzorów
    którzy poddają krytyce nie tylko moje rymy
    ale i moje zdrowie w dodatku anonimowo
    jakby zgodnie z lokalną tradycją
    Dodatkowo muszę się zajmować
    detektywi styką
    i leczeniem na zdrowiu uszczerbków
    dlatego już tak płynnie
    nie potrafię klecić wersów
    Jak mi przykro Grzegorzu
    Pozdrawiam :)

  • RozaR

    27 July 2017, 22:43

    Ładne ale jednak to nie to co dawniej