Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wojowniczka

Wojownicza dusza,której nic nie rusza.
Jak głaz twarda i potężna.
Zaś serce płonie jak stal wykutego oręża.
ludzkość dawno zapomniana
jak łza niegdyś wypłakana.
Kraina lądów,oceanów,mórz
To świat tańca księżyca i słońca.
Czas płynie bez końca.
A nienawiść wyciąga broń
Walczę więc
Wskrzeszam w sobie miłości woń.
Wierność,prawość,szacunek
To atrybuty rycerskości.
Nie okazywanie słabości.
Człowiek w człowieku umiera.
Lecz pozostałość nadal się tli
Płynie w zakamarkach czystej krwi.
Błyszczy jak ostrze miecza
lecz to nie są czasy średniowiecza.
To moment pójścia w dobrym kierunku,
Nauczenia się poprawnego fechtunku.
Prawdziwy wojownik włada szablą
tylko z konieczności.
Nie zapominaj więc o uczciwości.
Bo siła nie tkwi w twoim ciele
tylko we wnętrzu.
A ono potrafi wiele.
Na zawsze się więc temu oddam
Gdyż trzeba mieć jakieś wartości.
Nigdy również się nie poddam.
Obudzę w sobie moc
Potęga to moja wspólniczka.

To mówią Ci ja.

Wojowniczka

2211 wyświetleń
20 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!