Menu
Gildia Pióra na Patronite

,,303 asy przestworzy."

Wojna przyszła sama, nieproszona .
Od zabójczej kuli, pośród tłumu znów ktoś kona.
Smutne niebo patrzy, opłakuje kraj
Kończy się dobrobyt, kiedy płonie gaj.
Teraz za granicę idzie każdy z nas.
Spotkasz kres ojczyzny, gdy przekroczysz las.

Gdy już pożegnamy nasze piękne strony,
Pierwszy rozkaz z góry będzie przydzielony.
Nowy polski oddział trzeba uformować,
Wszyscy do batalii mają się gotować
Nagła ta wiadomość przepełniła nas.
Bo to znaczy jedno, krwawej zemsty czas.

Teraz o Brytanię walka toczy się
Gdy za sterem siądziesz nie wycofasz się.
Numer nasz jest znany słynne 303
Kiedy wróg go słyszy,
Serce jego drży.

Już powietrzna walka rozpoczyna się,
Orli pazur w górę zaraz wzniesie się
Teraz naszą wartość każdy dobrze zna.
Bitwa jest wygrana, ale wojna trwa.

Teraz naszą wartość wszyscy dobrze znają
Nasze wielkie czyny pieśni opiewają.

608 wyświetleń
18 tekstów
0 obserwujących
  • RozaR

    6 May 2014, 17:35

    Dobre na piosenkę .