Menu
Gildia Pióra na Patronite

Maski Aresa

'Wojna zbrojna' to miecz,
który przecina ciało oraz dusze,
a zmieszana krew na polu bitwy,
płynie niczym niepowstrzymana rzeka.

'Wojna ekonomiczna' to pieniądze,
gra o koronę, która decyduje,
kto jest panem,
a kto jest niewolnikiem.

'Wojna psychologiczna' to walka o umysły,
która manipuluje, inteligentnie kłamie,
podświadomie ingeruje, mącąc prawdziwe obrazy.

'Wojna cybernetyczna' to walka w przestrzeni cyfrowej,
która w cieniu wirusów zbiera informacje,
gdzie tajne dane stają się poligonem,
a szyfr jest wyzwaniem dla deszyfratora.

'Wojna energetyczna' to walka o surowce,
destabilizacja poprzez dominację rynku,
niezależność, która decyduje o naszym rozwoju.

'Wojna medialna' to walka o opinie,
lasso, które kształtuje nasze myślenie,
mami oczy, nadając prawdzie barwną iluzję.

'Wojna polityczna' to walka o wpływy,
wykorzystuje słowa, obietnice bez pokrycia,
zakryta twarz, skrywa prawdziwe intencje.

'Wojna tyranii' to walka o strach,
pycha, która kontroluje oraz osłabia,
chcąca uczynić słabym, podciąć skrzydła wolności.

'Wojna hybrydowa' połączenie wszystkich masek,
jak wielki chiński smok, wąż, który dusi królika,
oczy prawdy demaskują złudzenia niezdarnych poszukiwań,
głód wartości krzyżujących się spojrzeń.

77 681 wyświetleń
1181 tekstów
23 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!