Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Na...pokuszenie "

Wodzisz mnie na pokuszenie każdego dnia,
nawet nie wiem dokąd za tobą idę,
i co za zakrętem spotkać mnie może
kamienie, kobierzec czy...szaniec?

Podążam za tobą jak muzyka za nutami,
jak echo za słowami i za nocą dzień,
błądzę między jawą a snem
między nadzieją a...wspomnieniami.

Bezwiednie wszystkim emocjom zaufałam
skąd to przeczucie, że nie zawiedziesz,
że na rozstaju dróg o zmierzchu...
ostatniej nadziei mi nie odbierzesz?

Ryzykownie najpiękniejsze uczucia ci oddałam
chociaż serce i tak samo ciebie wybrało,
to na pokuszenie...
za tobą, każdego dnia... idę dalej.

Julka.

P.

54 914 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
  • Julka 10

    11 November 2011, 21:59

    A ja z tej ..."ciekawości" właśnie za nim...podążam :) chce zobaczyć dokąd mnie...to zaprowadzi :):)
    Nie ukrywam, że On sam jest interesującą osobą i dlatego daje się
    tak " wodzić" ku...pokusie :):)

    Dziękuję Piotrze za komentarz, miło mi.

    Życzę pięknego wieczoru :)

  • marka

    11 November 2011, 19:51

    Julko, Ciekawe.
    Podoba się.

  • Julka 10

    9 November 2011, 19:44

    Mam tylko nadzieję, że na...manowce nie wyprowadzi :):) Nie wiedziałabym, jak w nich się...odnaleźć :):)

    Dziękuję Anno i życzę spokojnego wieczoru :)