Menu
Gildia Pióra na Patronite

Głębia słowa

Wodzę palcem na pokuszenie
Dotykam spraw wokół spowitych
Czuję każde słów poruszenie
Spojrzeniem do serca przybitych

Ogarniam gestem Wasze słowa
Jak włosy zarzucam na szyję
Kolory ma słów wymowa
Nimi się karmię i żyję

Wiersz przenosi emocje
Dodaje przypraw do strawy
To takie cudowne promocje
Co łykam jak jod bez obawy...

275 693 wyświetlenia
2555 tekstów
190 obserwujących
  • sprajtka

    4 November 2014, 17:58

    Roza, komplementujesz, to dla mnie nowość;)
    Joanno, masz taką paletę barw w sobie, że nie wątpię...
    Mirku nie orzę...
    Onejka, taka to jestem strojnisia

  • onejka

    4 November 2014, 10:44

    ładnie Ci Alice w tych słów koralach :)

  • fyrfle

    3 November 2014, 21:18

    O żżżeszszszszszsz.

  • słoneczniki

    3 November 2014, 19:18

    Ależ obraz dzięki Twoim słowom ma wyobraźnia namalowała...

  • RozaR

    3 November 2014, 17:42

    Łoł.
    Ugiąłem się czytając.
    Uznanie.

  • sprajtka

    3 November 2014, 16:40

    również;)

  • wdech

    3 November 2014, 16:24

    :)

    pozdrawiam