Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Aniołek z piekła rodem~~


Woda święcona na nic się nie zda
Gdy demon duszą zawładnie
Próżno by szukać tego przyczyny
Tu mędrzec tego nie zgadnie

Czasem przybierze szaty anioła
Gdyż zbudza ufność ta postać
Działa tak sprytnie na podświadomość
Że trudno z demonem się rozstać

Tu egzorcysta już nie pomoże
I na nic będzie się trudził
Nie uda mu się mimo swej wiedzy
Uśpić co demon obudził

Diabeł radośnie łapki zaciera
Spisując już tekst cyrografu
Jeszcze mu tylko szczegół potrzebny
Postarać o wpis autografu.

109 507 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • AsiKa

    9 November 2013, 14:05

    A jednak nie zawsze dostaję Diabełek co chce...czasami właśnie ten szczegół
    nie dostanie i wtedy jest przepędzony na cztery wiatry, no i wtedy czeka w ukryciu.
    Fajna taka trochę fraszka, a ja zawsze mówię
    " Ze mnie czasem jest diabełek, chociaż nie mam tu widełek,
    czasem ze mnie Aniołek, choć aureoli wciąż mi brak i skrzydełek
    a bywam też drapieżna lwica wtedy lepiej znikaj
    bo Cię zjem i cześć " :) :)

    Przypomniał mi się taki wierszyk:))

    I jeszcze Asnyka
    "Bo się zło w głazie ryje
    a dobrodziejstwo na piasku"

  • Pechowa_

    7 November 2013, 19:30

    Z nutką uśmiechu i dobrze, ładnie to Ci wychodzi Aniołku :)

  • krysta

    7 November 2013, 16:13

    Agnieszko też uśmiechnęłam się :) - świetny wiersz...myślę sobie toć wyjątek jest ''Aniołek z piekła rodem"
    Nie dajmy się !
    Pozdrawiam miło :)

  • czarna mamba

    7 November 2013, 16:01

    oj to ja ten diabełek oj Agus piknie:)pozdrowka slę