Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ściekająca woda

Teksty z obrazami - Ściekająca woda - exsilentio
Ściekająca woda - exsilentio

Woda przecieka przez palce i chłodzi
Krzepnące powoli rany.
Ból się w końcu zagłodzi,
Niestety, nie zginie pamięć.

Będzie jak irytująca plamka w oku
Zasłaniająca jakiś piękny dnia koniec.
I tak do ostatniej kropli soku.
Ostatnią on sam na pewno pochłonie.

Ten łyk piwa obrębiony kłębem dymu
Leniwie płynący przez puste minuty,
Będzie kochał wszystko to, co było,
Rzeczywistością już otruty.

A ty, kiedy z dobrym sercem
Pochylasz się nade mną,
Nie mów tego więcej.
Bo można mieć tylko jedną.

Quid Quidem

42 046 wyświetleń
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!