Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozterka

Woda mknie pomiędzy rozsianym mchem
a konarami upadłych dębów
Świerszcze stworzyły leśny band
przysiadłszy wśród chaszczy i zrębów

Z oddali słychać wiatru szept
leniwie sączący twe imię
i nie wiem już czy to jawa czy sen
i czy jeszcze chcę ciebie widzieć?

4217 wyświetleń
30 tekstów
2 obserwujących
  • Ellander

    7 March 2021, 10:45

    Tak bardzo przypomina mi to moją ścieżkę nad strumień przed rodzinnym domem... dziękuję

    od Giakonika, lontano, EliWerra
    • EliWerra

      7 March 2021, 13:32

      Cieszę się, że mogłam wywołać miłe wspomnienia.