Menu
Gildia Pióra na Patronite

JA - bohater tragiczny...

Woda i ogień, rozum i serce,
życie i śmierć, dobro i zło,
ja i Ty, miłość i nienawiść...
Całe życie musimy wybierać, przekraczać niewidzialną linię,
pokonywać własne granice,
łamać narzucone schematy i zasady.
Iść do przodu, ale nie zapominać o tym co pozostaje w tyle.
Tworzyć własną historię, ale szanować historię przodków.
Wytyczać nowe drogi, ale nie zadeptywać starych.
Żyć marzeniami w realnym świecie.
O Życie!
Dlaczego nieustannie czynisz mnie bohaterem tragicznym...?

13 270 wyświetleń
110 tekstów
47 obserwujących
  • Piłkareczka*

    26 May 2010, 18:52

    Dobry :) Pozdrawiam.

  • honey_007

    13 May 2010, 16:45

    To prawda, życie to sztuka bez jakichkolwiek przygotowań i prób, czysta improwizacja...żywioł...

  • gosiaczek098

    12 May 2010, 21:17

    piękny... Twoja twórczość mnie poraża...
    zawsze odnajduje coś dla siebie...jakby o mnie... w każdym z nas jest chyba coś z bohatera tragicznego...żadna z obranych dróg nie będzie najlepszą... zawsze stracimy coś na rzecz czegoś innego...sztuka wyboru... w tym cały ambaras, żeby wiedzieć co warte jest poświęcenia...