Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miasto Jest Poezją

W no-
-cy Mia(Sto)
jest mi

Poezją (Tysiąca)
neonów w nowiu
widocznych
lepiej, bardziej

W no-
-cy Czy(Sto)
jest w

Mieście (Tysiąca)
latarni w posłowiu
opisanych
bardziej, lepiej

..........

Bo
za dnia to szam-
Bo

I nie ma
Nie-ba
Nie ba-rdzo
jakoś tak i za
głośno, za
szybko, za
szybką my
siedzi-my
biega-my
jak chomiki
jak chodniki

jak Szkodniki.

...........

Mia(Sto) jest
Poezją, Eutan-
-azją głupich
smutnych
myśli (ludzi)
tylko nocą
tylko Nocą.

12 238 wyświetleń
135 tekstów
3 obserwujących
  • 7 July 2019, 19:59

    Dzięki za opinie.

    Efekciarstwa osobiście tu nie widzę. Pisze po swojemu, tym bardziej, że ja nawet nie wiem, i się nie dowiem co to znaczy np. funkcja logiczna w wierszu.
    Ale jeszcze raz dzięki. :>

  • fyrfle

    6 July 2019, 19:30

    Ciekawa obserwacja, wyrazisty pogląd, intrygująca konstrukcja wiersza.