Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kreacja słowa

W neonowych witrynach dusz
przymierzam nie swoje myśli
fastryguję usta skrępowanym wersom
kiedy oplatasz mnie jak manekina
z twarzą bez żadnego wyrazu
i na falbanach pogiętej kartki
płonie dziś wstydem niemodna kreacja
uszyta na twoją miarę - nieuczesanym słowem.

445 wyświetleń
7 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!