Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

W lusterku
odbicie widzę
a kształtny obraz
tak kusi
że myśli własnych
się wstydzę
już o nic
pytać nie musisz

bo kiedy
sprawiam że patrzysz
to twoje oczy szaleją
uśmiech masz
niepowtarzalny
i serce napełnia
nadzieja

usta już zapomniane
w zasięgu mam
niczym chleb
one uleczą rany
dobrze wiesz
czego chcę

trwajmy w tym
szczęściu błogim
bo tyle naszego jest
kiedyś
skrócimy drogę
dwojgu
stęsknionych serc

31 361 wyświetleń
287 tekstów
5 obserwujących
  • 24 October 2019, 19:58

    Dziękuję :)

  • piórem2

    24 October 2019, 18:42

    fajny wiersz, zatrzymał