Menu
Gildia Pióra na Patronite

Snajper z Warmińsko-Mazurskiego

Włosy blond, niebieskie oczy,
Już w tunelu piękność ta kroczy.
Ostatnie sekundy, ostatni wdech.
Ten widok zapiera w piersiach dech.

Na trybunach setki ludzi.
To ją do działania budzi.
W piersi serce bucha.
Sędzia zaraz w gwizdek za dmucha.

Choć figura niezbyt sportowa.
Lekko gdzieniegdzie zaokrąglona.
Piersi lekko za duże,
To jednak jest zwinna jak Doda na rurze.

Z gracją i wdziękiem omija rywali
Czasem z dystansu mocno przywali.
Piłka jej od nogi nie odskakuje,
Nawet Messi jej nie dorównuje.

Podanie...
Przyjęła piłkę na klatę
Założyła tzw. piłkarską siatę .
Jest sam na sam z bramkarzem,
Czy uratuje swój zespół przed blamażem??

15 890 wyświetleń
94 teksty
76 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!