Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pieprz miętowy i mięta pieprzowa

wlewa się w człowieka
pragnień cyfrowa rzeka

i tak mało
źródlanej wody
wypływa

gotują się w głowie
wywary

pieprzu w nich
bez miary

a tak
mało mięty

przepis zbyt świeży
to przepis piep...ięty

4542 wyświetlenia
89 tekstów
5 obserwujących
  • Trzykropek

    7 January 2018, 21:11

    Przyznam że i ja czasem sięgam po szybkie i syte potrawy zarówno te związane z jedzeniem jak i z światem cyfrowym.
    Dużo pewnie zależy od trybu życia i wielu innych czynników.
    Cieszę się że lubisz zaglądać do moich tekstów, choć z wierszami pewnie jak i z tymi potrawami każdemu może smakować coś innego.
    Udanego wieczoru.

  • 7 January 2018, 20:58

    Zawsze lubię się zanurzać w twojej poezji.
    Konsumenci dzisiaj tacy prości, jedzą co im spadnie, byle szybko i do syta