Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie znalazłam odpowiedniego tytułu

właśnie w tych momentach
kiedy chcę napisać jak bardzo

gubię litery
zdania
zatrzaskuję wyrazy
palce

do krwi
bólu
do ostatniego

przeglądam słowo po słowie
linie papilarne

a rozpoznaję tylko zmarszczki
każdego roku przybywa więcej
cieni

pod oczami

przeszkadza strach
że znów stracę

więc nie śpię

widzę po twojej mi-nie
mnie też nie

śpieszy się wstawać

146 971 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 20 November 2012, 17:13

    A ja tak pozytywnie myślę o tym tekście. Tak szczęśliwie wręcz.

  • klorynda

    20 November 2012, 06:59

    Zgadzam się z moją poprzedniczką ... ale wiersz jest piękny ... zabiorem go do zeszytu ... czy mogę wykorzystawszy go i dać na mojego bloga ... pozdrawiam miłego dzionku życzyć ... :)

  • Efemeryda60

    20 November 2012, 03:48

    Nie lubię wstawać do życia ? ;)

    Ja emerytka powinnam pisywać takie wiersze, ale wy młodzi cieszcie się każdym dniem ;)
    I każdą romantyczną nocą ;)

    Bardzo ładny wiersz.