Menu
Gildia Pióra na Patronite

rozmyślania

właśnie zatrzymała mnie myśl
o czyimś psie
myślałam... on Twój
lecz zaprzeczyłeś - nie masz psa...

i zobaczyłam Cię przy stole
w oparcie krzesła wtulonego...
nic nie mówiłeś
pisałeś w sobie myśl -
o ludziach Ci znajomych
przeszłam obok...
i dwa kroki wstecz zrobiłam
za szyję objęłam…
od tyłu zawłaszczyłam na moment -
by do prawego ucha szepnąć Ci -
nie przerywaj -
pisz te myśli dalej...

zagrzebuję się w rozmyślania
są ciepłe i ciasne
nie chcę dzisiaj widzieć zewnętrzności
nie ulatam donikąd

kulę się w sobie
zamyślam się...
pożyć mi trzeba w samej sobie
a Ty mnie pisz... jak swoją znajomą…

teraz

33 773 wyświetlenia
281 tekstów
28 obserwujących
  • kuloodporna

    26 March 2021, 21:43

    Intrygująco....zastanawiające........hmmm.....