Menu
Gildia Pióra na Patronite

Idiokracja

Włączam TV, razi blask
zgarbiony starzec krzyczy:
"oni kraść, my dać!"
"oni niszczyć, my budować!"
"oni to, my tamto!"

Oni, my
my i oni

A myślałem, że my to znaczy wszyscy
a wychodzi...
zawsze są jacyś my i jacyś oni

Wzdycham i wyłączam
całkiem już zawiedziony.

4591 wyświetleń
57 tekstów
2 obserwujących
  • Anna S.

    9 October 2020, 18:37

    Ludzi dzieli prawda o nich samych. Nieświadomym można tylko wmówić jedność.