Menu
Gildia Pióra na Patronite

...moje ciche myśli ...

Włączam sobie muzę
By z wierszami sobie czas spędzić sam na sam
I odpływać w magiczny świat
Rzeczywistość taka szara i zwykła jest
Na cytatach odprężam się
Złe myśli odlatują w cień
Wiersze "malusiej" i "giulietki"
Potrafią zdziałać cuda wręcz
Czas niezwykły staje się
Magią powiedziałbym że jest
I nie powiem że nawet przyjemnie tak jest
Przyjemnie jest tak trwać z poezją
Tkwić tak w miejscu przez jakiś czas
A potem wrócić do swoich nieskończonych spraw

21.11.2015.

றĭℓℓ... ™

18 348 wyświetleń
155 tekstów
44 obserwujących
  • mill

    26 November 2015, 20:24

    ......Krysiu ...Mirek ...dziękuję za zatrzymanie się u mnie .....;))...

  • fyrfle

    26 November 2015, 07:46

    Zadroszcze(pozytywnie) liryzmu, we mnie wciąż przeważa rewoluja, mimo skąpania w niewyczerpanym Oceanie Miłości.

  • krysta

    25 November 2015, 17:22

    dopiszę jeszcze - wspaniale, że Cytatowicze przemyśleniami dzielą się...jak i Ty choćby tym wierszem...
    Hann pisz więcej... ;)

  • krysta

    25 November 2015, 16:49

    ...wiersz jakby osobisty...dla Malusi i Giulietki.
    ''Na cytatach odprężam się...''
    czyli i moje teksty relaksują Cię...czytasz i mnie, innych... ;)
    miłego wieczoru :)

  • mill

    24 November 2015, 18:00

    ...malutka jestem i będę ...przecież wiesz :* .....

  • mill

    24 November 2015, 17:59

    .....Madziu będę znikał co jakiś czas by być oczekiwanym u Ciebie lecz zawsze wraz ze słonkiem pojawię się by słowa uznania Tobie zostawić jak i uśmiech na miły dzień ;)) ...:*....dziękuję za .... Ty wiesz ;) .:*.....

  • mill

    24 November 2015, 17:55

    ....dziękuję Wszystkim serdecznie za zatrzymanie się u mnie ;)))) ....

  • Malusia_035

    23 November 2015, 09:46

    Serdecznie dziękuję za wyróżnienie Mill ,czasem dobrze się tak oderwać i pofruwać w chmurkach :))

    Pozdrawiam Cieplutko :)))*

  • giulietka

    23 November 2015, 09:00

    kilka ciepłych słów
    jak gwiazdy w zimowe noce
    oświetlają mi drogę
    pomagają odnaleźć nadzieję
    lubię gdy się pojawiasz
    tak jakbyś zawsze był
    uśmiecham się
    bo już wiem że słońce
    wzejdzie dziś nie tylko we mnie

    wielką radość mi sprawiłeś, dziękuję:*

  • mill

    21 November 2015, 22:19

    .... mam taką nadzieję ;) ....